Kedves Ügyfelünk!

2020. február 20-án megújult az iCsekk mobiltelefonos alkalmazás.

Az erős ügyfél-hitelesítésre vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően módosult a bankkártyás fizetési funkció, és az applikáció egyúttal modernebb megjelenést is kapott!

old
new
new

Ha továbbra is kényelmesen, mobileszközéről szeretné papíralapú csekkjeit és Díjneten bemutatott számláit intézni, olvassa el összefoglalónkat az iCsekket érintő változásokról!

AMI NEM VÁLTOZOTT

qr-scan

Az app továbbra is ingyenesen letölthető, és használatához mindössze egy okostelefonra, egy bankkártyára, a postai csekken vagy a számlán található QR-kódra és/vagy a Díjnet rendszerben történő regisztrációra van szükség.

sargacsekk
dijnet

AMI VÁLTOZOTT

Az applikációt frissíteni szükséges.
  • Ha Önnek iOS rendszerű készüléke van, első lépésben törölje a korábbi verziójú iCsekk mobil alkalmazást, majd töltse le az újat itt:
appstore
  • Ha Önnek Android rendszerű készüléke van, és készülékén az automatikus frissítés nincs beállítva, frissítse az appot itt:
playstore
Az új app használatához regisztrációra van szükség.
registration

A regisztrációt a korábbi alkalmazást használóknak is el kell végezniük, egy e-mail cím és egy új jelszó megadásával. A megadott e-mail címre egy visszaigazoló e-mailt küldünk, amelynek segítségével megerősítheti e-mail címének hitelességét. (Amennyiben nem érkezne meg a regisztrációs e-mail, kérjük, ellenőrizze a SPAM mappát is.)

A regisztráció megújítására azért van szükség, mert a továbbiakban az iCsekk szolgáltatás azonosító adata az e-mail cím lesz – ezzel kiváltásra kerül a korábbi, mobiltelefonszám alapú azonosítás. Így a jövőben egyszerűbbé válik a szolgáltatás használata akár több készüléken is, illetve telefonszámcsere esetén is biztosított lesz a zavartalan használat, és a korábban kezdeményezett tranzakciók elérése.

Az új applikációban megjelenítheti a korábbi iCsekk alkalmazással beolvasott csekkeket és kifizetett számlákat.

A „Profil adatok” menüpontban adja meg azt a mobiltelefonszámot, amellyel a korábbi iCsekk alkalmazásban regisztrált. Az ellenőrzéshez a megadott telefonszámra SMS-ben érkező kódot az alkalmazás „Megerősítő kód” mezőjébe kell beírnia. Ezt követően a korábban beolvasott, fizetésre előkészített csekkjei/számlái a „Várakozó számlák” menüpont alatt válnak láthatóvá, illetve a korábbi iCsekk alkalmazással kiegyenlített csekkjeit/számláit a “Kifizetett számlák” menüpont alatt találhatja meg.

setting1
setting2
setting3
setting4

Fontos! A Díjnetes számlái akkor fognak a jövőben is megjelenni az iCsekk alkalmazásban, ha bekapcsolja a „Díjnet” gombot a Beállítások menüben, és megadja a Díjnet fiók felhasználó nevét és jelszavát a felugró képernyőn.

Amennyiben szeretne értesítést kapni a Díjnetből iCsekkbe küldött elektronikus számláiról, akkor az „Értesítések” alatt be kell kapcsolnia a „Díjnet számla érkezésekor” gombot.

Módosult a bankkártyás fizetési funkció.

Az újra regisztrált iCsekk fiókban a korábbi alkalmazásban elmentett bankkártya adatok nem lesznek elérhetőek.

Az új applikációban a SimplePay szolgáltatással tud fizetni, akár mentett bankkártyával is.

  • Amennyiben már van Simple fiókja: a fizetési szolgáltató oldalán választhatja ki azt a bankkártyát, mellyel fizetni kíván.
  • Ha még nincs Simple fiókja: elmentheti a még nem regisztrált bankkártya adatokat, például első fizetéskor (emellett, a szolgáltatás lehetőséget biztosít több bankkártya regisztrációjára is). Természetesen az iCsekkben továbbra is lehetősége lesz nem regisztrált bankkártyával fizetni.
payment

Fontos, hogy a Simple app letöltése nem kötelező, az iCsekk használatának nem feltétele.

loyalty
Hűségpontokat is gyűjthet.

Ha rendelkezik ÉnPostám kártyával, a csekkbefizetésekkel hűségpontokat is gyűjthet, amelyhez a „Profil adatok” menüpontban szükséges megadni a kártya hátoldalán, a vonalkód alatt lévő, nyolcjegyű azonosítót (LUA……..).

További részletek a hűségprogramról:

https://www.posta.hu/husegkartya

Köszönjük, hogy használja iCsekk szolgáltatásunkat!

Reméljük, hogy megújult szolgáltatásunkat is megelégedéssel fogja használni, mobil eszközén való papíralapú csekkjeinek, valamint Díjneten bemutatott e-számláinak intézésére.

Telepítse most iOS vagy Androidos készülékére!

appstore
playstore

További információk az iCsekk alkalmazásról: https://www.icsekk.hu/#faq